Strona Główna  |  Materiały do pobrania |  Mapa strony |  Kontakt

Recenzje

"Pozytywka" | Zobacz wszystkie recenzje

Pozytywka

Pozytywka  |  26.03.2017  |  czytam-dajeslowo.blogspot.com

Książka poruszyła mną do głębi i wywołała emocje o istnieniu których nie miałam pojęcia.

Pozytywka

Pozytywka  |  15.03.2017  |  ksiazkowepodrozeanny.blogspot.com

Polecam, polecam i jeszcze raz polecam tę książkę Waszej uwadze. Naprawdę warto.

Pozytywka

"Pozytywka"  |  22.02.2017  |  nie-oceniam-po-okladkach.blogspot.com

Lecz mimo to, warto zwrócić uwagę, iż książka porusza znaczące tematy, które mogą spotkać wielu z nas – samotność w związku, strata,
brak akceptacji, odrzucenie. Czuję lekki niedosyt.

Pozytywka

"Pozytywka"  |  13.02.2017  |  przeczytanki-czekolada.blogspot.com

Z pewnością nie jest lekką, odstresowującą lekturą. Ale porusza ważkie tematy i zmusza do refleksji. Jest po prostu ważna.

Pozytywka

"Pozytywka"  |  3.01.2017  |  czytamwpociagu.blog.pl

"To było moje pierwsze spotkanie z Agnieszką Lis i z pewnością nie ostatnie. Już nie mogę się doczekać kolejnej powieści pt. Karuzela "

Pozytywka

"Pozytywka"  |  29.12.2016  |  recenzjenadine.blogspot.com

"Polecam zapoznanie się z "Pozytywką" każdemu, kto chciałby choć trochę poznać głębie przeżyć kobiet i to, co może siedzieć w każdym z nas. Jest to na pewno lektura, z której można wyciągnąć wiele lekcji o życiu i ludziach, którzy nas otaczają."

Pozytywka

"Pozytywka"  |  11.12.2016  |  czytelnia-mysli-i-slow.blogspot.com

"Czy historia opisana przez Panią Agnieszkę jest pozytywna? Na pewno życiowa. Czasem smutna. Na pewno nasuwa się mała puenta, że strata kogoś bliskiego nie musi być końcem świata i by na tym świecie móc odnaleźć swoje miejsce."

Pozytywka

"Pozytywka"  |

Najpiękniejsze są recenzje Czytelników. Tak napisała Dorota Gronkowska:
Pozytywka to moja pierwsza książka pani Agnieszki. Przeczytałam jednym tchem.

Pozytywka

"Pozytywka"  |  25.08.2016  |  bookparadisebynatalia.blogspot.com

Jeśli macie w związku problem, mąż was nie szanuje, nie układa wam się, nie możecie liczyć na rodziców, nie potraficie walczyć o swoje, to koniecznie sięgnijcie po tę książkę. Ona wam pokaże, jak sobie radzić i jak postępować w ciężkich sytuacjach. A przede wszystkim, nie pozwoli wam zrezygnować z marzeń.
Mogę polecić ją każdemu, ponieważ to cudowna lektura - wzruszająca i dająca nadzieję.

Pozytywka

"Pozytywka"  |  20.08.2016  |  

Napisała Czytelniczka. Izabela Ciszewska. W prywatnym liście, ale zgodziła się na publikację. List mnie wzruszył, więc się nim dzielę.

Pozytywka

"Pozytywka"  |  29.07.2016  |  dlamam.bloog.pl

"Jest to zdecydowanie książka o samotności, bólu i stracie, książka która każe nam się zatrzymać i zastanowić, bo nawet jeśli sami nie przeżywamy jakiejś tragedii obok nas może być ktoś kto potrzebuje życzliwej uwagi, wysłuchania i zrozumienia. Książka warta przeczytania."

[RECENZJA] AGNIESZKA LIS- "POZYTYWKA"

"Pozytywka"  |  22.07.2016  |  biblioteczka-na-poddaszu.blogspot.com

"Polecam osobom, które lubią książki niosące przesłanie. Polecam osobom, które chcą się przekonać, o co dokładnie chodzi z tą Pozytywką. Polecam wszystkim, które jeszcze nie czytały i nie znają tej historii."

"Pozytywka"

"Pozytywka"  |  16.07.2016  |  filipwlabiryncieksiazek.blogspot.com

"To, że ta książka mnie zainteresowała to było jedne wielkie zaskoczenie.
Chłopak, który sięga głównie po fantastykę zabrał się za książkę obyczajowo-miłosną polskiej autorki.
Pani Agnieszka pisze bardzo ciekawie, dzięki czemu książkę czyta się szybko i przyjemnie. I cóż tu dużo pisać?
Książka idealna na wakacje!"

POZYTYWKA, AGNIESZKA LIS - RECENZJA

"Pozytywka"  |  28.06.2016  |  maasonpl.blogspot.com

"Podsumowując. "Pozytywka" to bardzo fajna, odstresowująca książka zmuszająca do refleksji. Powieść ma swoje wady i zalety, ale warto poświęcić dla niej jeden czy dwa dni."

"Pozytywka"

"Pozytywka"  |  26.06.2016  |  

"Jest to niezwykła opowieść o przemianie i dojrzewaniu głównej bohaterki Moniki."

"Pozytywka" Agnieszka Lis

"Pozytywka"  |  26.06.2016  |  

"Ostatnio miałam okazję przeczytać powieść Agnieszki Lis pt. Pozytywka. Jest to niezwykła opowieść o przemianie i dojrzewaniu głównej bohaterki Moniki. To historia o wielkim cierpieniu matki po stracie długo oczekiwanego dziecka, jej bólu i samotności pośród bliskich jej osób."

"Pozytywka" Agnieszka Lis

"Pozytywka"  |  13.06.2016  |  wypisz-wymaaaluj.blogspot.com

"Polecam tę opowieść ludziom, którzy myślą, że klapki z oczu już im spadły. Gwarantuję, że czytając słyszalny będzie dźwięk świadczący o tym, że byli w błędzie."

"Pozytywka" Agnieszka Lis

"Pozytywka"  |  26.05.2016  |  

Dostałam list. Od Czytelniczki. Blogerki.
Nie, nie naruszam tajemnicy korespondencji.
Dostałam ten list na blogu.
O Pozytywce, o tym jak (za przeproszeniem) wkrzurza i jak silne wzbudza emocje.
Dziękuję - www.archer81.blogspot.com

"Pozytywka" Agnieszka Lis

"Pozytywka"  |  22.04.2016  |  czytaninka.blogspot.fr

Agnieszka Lis ukazuje nam świat wielkich korporacji, nie owijając w bawełnę. Ale przede wszystkim zmusza nas do refleksji, do przemyśleń i do wyciągnięcia jakiś wniosków. Gorąco polecam tę książkę.

"Pozytywka" Agnieszka Lis - recenzja

"Pozytywka"  |  22.04.2016  |  ksiazki-wiktorii2.blogspot.com

Pozytywka uświadamia czytelnikowi, że warto walczyć o siebie. Nie można całego życia poświęcać na zajmowania się domu, czy dziećmi. Każdy ma jedno życie, i jedną szanse. Monika mimo całego nieszczęścia wykazała chęć walki i ogromną determinację, mimo ciężkiego początku. To właśnie w głównych bohaterach lubię najbardziej. Osoba, którą poznajemy dzięki autorowi musi zachwycać. Bez tego nikt nie sięgnie po książkę, bo bohater jest najważniejsza jej częścią.

"Pozytywka" Agnieszka Lis

"Pozytywka"  |  21.04.2016  |  http://nasz-zaczytany-swiat.blogspot.com/

"Na pewno nie jest to żadne zwykłe babskie czytadło, ale książka, która ma coś więcej do zaoferowania :-)"

Agnieszka Lis - "Pozytywka". A jaką melodię wygrywa Wasza "Pozytywka"?

"Pozytywka"  |  21.04.2016  |  krainaksiazkazwana.blogspot.com

Idealny ślub, wspaniały mężczyzna, cudowny dom. Można by rzec życie niczym bajka. Jednak czy w bajkach jest tylko pięknie i kolorowo? Czy bohaterowie magicznego świata nie zmagają się z trudami losu? Nikt z nas nie wie, jakie plany wobec nas szykuje życie i nigdy nie będziemy na to gotowi.

Pozytywka - A. Lis

"Pozytywka"  |  23.02.2016  |  wielbicielka-ksiazek.blogspot.com

"Ogólnie książkę oceniam pozytywnie za przedstawioną opowieść i podjęcie bardzo ważnych tematów, a także za styl i jakość pisania oraz język. A przede wszystkim za dostarczenie tak wielu skrajnych emocji. Polecam wszystkim tym osobom, które nie lubią książek z typowym romansem w tle."

POZYTYWKA - Agnieszka Lis [recenzja]

"Pozytywka"  |  18.02.2016  |  lustraksiazek.blogspot.com

"Jeżeli szukacie lekkiej książki na samotne wieczory, tudzież zechcecie troszkę współczuć bohaterce, to ta pozycja jest dla Was."

„Pozytywka” Agnieszka Lis

"Pozytywka"  |  09.02.2016  |  jar-of-books.blogspot.com

"Podsumowując, „Pozytywka” to książka dla tych, którzy nie stronią od trudnych tematów. Jak dla mnie jest ona godna uwagi, porusza niełatwe zagadnienia i ukazuje życie kobiety pozostawionej na łaskę nieprzychylnej rodziny. Ze swojej strony serdecznie polecam. Zarówno młodsi, jak i starsi czytelnicy odnajdą w niej coś dla siebie."

POZYTYWKA - Agnieszka Lis

"Pozytywka"  |  30.01.2016  |  ksiazkiidy.blox.pl

"Pozytywka to współczesna powieść obyczajowa, dramatyczna opowieść o młodej kobiecie, która podejmując walkę o siebie i własne marzenia, zatraca się w rzeczywistości."

Weekend z Agnieszką Lis recenzja książki "Pozytywka"

"Pozytywka"  |  29.01.2016  |  dominika-szalomska.blogspot.com

"Polecam, nie dlatego, że muszę, nie dlatego, że chce zrobić reklamę miłej autorce, ale dlatego, że naprawdę dowiecie się wielu ciekawych rzeczy, może zrozumiecie co chcecie naprawdę robić w życiu, może nawet polubicie Autorkę jak ja i będziecie chcieli przeczytać jej kolejne książki!"

Agnieszka Lis - "Pozytywka"

"Pozytywka"  |  24.01.2016  |  uncafeconlibros.blogspot.com

Agnieszka Lis swoją najnowszą książką zatytułowaną Pozytywka postawiła mnie przed niezwykle trudnym zadaniem. No bo jak napisać recenzję książki, o której mimo dwóch dni przemyśleń, nadal nie ma się wyrobionego zdania? Którą w połowie miało się ochotę rzucić w kąt i więcej do niej nie wracać, a potem pochłonęło się praktycznie jednym tchem?

Pozytywka - Agnieszka Lis

"Pozytywka"  |  24.01.2016  |  kobiecerecenzje365.blogspot.com

Ze swojej strony gorąco polecam Wam tę przepiękną, choć bolesną, ale ogromnie mądrą powieść. Pokazuje ona, że życie ma bardzo często gorzki smak, a my pędzimy dalej, jednak czasami wystarczy zatrzymać się choć na chwilę i odetchnąć, by poczuć samą słodycz i przejść przez życie z uśmiechem na twarzy.

„Pozytywka” – Agnieszka Lis, czyli opowieść o cierpieniu i pogoni za pieniądzem

"Pozytywka"  |  24.01.2016  |  kto-czyta-nie-pyta.blog.pl

"Pozytywka – już sam tytuł zapowiada przyjemną lekturę. Okazuje się jednak, że książka ma niewiele wspólnego z lekkim czytadłem – jest raczej przepełniona bólem i cierpieniem."

POZYTYWKA ( Recenzja )

"Pozytywka"  |  23.01.2016  |  polkazksiazka.blogspot.com

"Drogie Panie, jeśli szukacie wciągającej książki z gatunku literatury obyczajowej, dość macie już naiwnych historyjek to najnowsza książka autorstwa Agnieszki Lis będzie idealną pozycją."

AGNIESZKA LIS – POZYTYWKA (2016)

"Pozytywka"  |  21.01.2016  |  martamrowiec.pl

"Pozytywka to powieść ważna i życiowa. Miejscami smutna i przyznam, że kilka fragmentów sprawiło, że płakałam. Opowieść o życiu Moniki skłania do refleksji, uczy pokory i pokazuje na co w życiu powinniśmy zwracać uwagę. Pozytywka to gorzka historia, która na szczęście ma w sobie odrobinę nadziei, że w życiu mogą spotkać nas również dobre rzeczy."

AGNIESZKA LIS – POZYTYWKA

"Pozytywka"  |  20.01.2016  |  ksiazka-moim-zyciem.blog.pl

"Nie jest to kolejny słodki romans, jest to przepełniona bólem walka głównej bohaterki z demonami przeszłości, trudem teraźniejszości i niepokojem o przyszłość. Lektura napisana lekkim piórem dlatego czyta się bardzo szybko i przyjemnie, a do tego skłania do przemyśleń. „Pozytywka” to wielka gama uczuć, które możemy poczuć wraz z Moniką, która nie o takim życiu marzyła."

Kobieta z książką z: Agnieszka Lis

"Pozytywka"  |  20.01.2016  |  kobietazksiazka.blog.onet.pl

"Książka warta przeczytania, tym bardziej że wyróżnia się spośród wielu "typowych" powieści obyczajowych. Zachęcam do lektury, a za egzemplarz serdecznie dziękuję Czwarta Strona."

"Pozytywka" Agnieszka Lis pod patronatem medialnym LITERACKI ŚWIAT CYRYSI

"Pozytywka"  |  17.01.2016  |  cyrysia.blogspot.com

"Podsumowując: To przejmująca, nieprzewidywalna powieść o samotności pośród ludzi, stracie, bólu, dojrzewaniu i wkraczaniu w dorosłość oraz dokonywaniu życiowych wyborów i konsekwencjach z tym związanych. Boleśnie uświadamia, że życie to nie tylko słodycz. Często ma gorzki smak. Mimo to warto ciągle iść do przodu i dawać z siebie wszystko. Polecam."

"Pozytywka" Agnieszka Lis

"Pozytywka"  |  15.01.2016  |  asymaka.blogspot.com

"Nie jest to lektura z serii łatwych, lekkich i przyjemnych, skłania do przemyśleń, uczy nas pokory i udowadnia, że warto szukać własnej drogi, zwłaszcza, gdy napotykamy na szereg trudności. To historia niebywale prawdziwa, istne studium dojrzewania do kolejnych życiowych ról. Autorka odpowiada w niej na pytania, dlaczego postępujemy tak, a nie inaczej, czym kierujemy się dokonując wyborów, czego pragniemy od życia. Dla mnie to była piękna, mądra, ambitna powieść, o której tak szybko nie zapomnę. Polecam."

Agnieszka Lis "Pozytywka" | Patronat medialny Przeglądu czytelniczego

"Pozytywka"  |  13.01.2016  |  przeglad-czytelniczy.blogspot.com

" "Pozytywka" z pewnością przekona do siebie miłośników niebanalnej, ambitnej literatury obyczajowej. Intrygująca, wielobarwna postać i przepiękny język pisarki są niezaprzeczalnymi atutami tej historii. Z dumą zachęcam was do lektury powieści, która właśnie ukazała się na rynku pod patronatem medialnym mojego bloga."

AGNIESZKA LIS "Pozytywka"

"Pozytywka"  |  13.01.2016  |  facebook.com/KsiazkaZamiastKwiatka

"Bardzo dobra powieść, świetna warsztatowo, wciągająca i pozostawiająca w czytelniku ślad, a raczej osad. Lektura do przemyślenia, zastanowienia się nad sobą i życiem, gradacją wartości. Czy jest cena, którą warto zapłacić za utratę miłości, bliskości, empatii? Koniecznie przeczytajcie "Pozytywkę", takiej pozycji nie można ominąć."