Strona Główna  |  Materiały do pobrania |  Mapa strony |  Kontakt

Recenzje

"Karuzela" | Zobacz wszystkie recenzje

KARUZELA

Karuzela  |  10.06.2017  |  lifestylebyagnieszka.blogspot.com

Już wiem, że sięgnę po inne publikacje spod pióra Pani Agnieszki i Wam również polecam.

KARUZELA

Karuzela  |  17.05.2017  |  www.warszawa.pl

Mimo objętości trudno nie wchłonąć historii, smutnej niestety ale jakże autentycznej, Renaty w kilka dni. Niezwykła powieść.

KARUZELA

Karuzela  |  17.05.2017  |  tajemniczeksiazki.blogspot.com

Są takie książki, które niespodziewanie, w jednej chwili burzą cały Twój dotychczasowy światopogląd i zmuszają do wielu trudnych refleksji. W moim przypadku niewątpliwie jedną z nich była powieść "Karuzela" autorstwa Agnieszki Lis.

KARUZELA

Karuzela  |  20.04.2017  

Wielkie uznanie [...] za stworzenie tak mądrej i pięknej książki, która łączy w sobie elementy nie tylko świetnej fabuły, ale także pełni rolę dydaktycznej historii dla każdego z nas. Polecam, a wręcz nakłaniam do przeczytania książki „Karuzela”. Nie można jej pominąć w swoich czytelniczych listach.

KARUZELA

Karuzela  |  18.04.2017  |  Monika Duszczak

"Karuzela" to czwarta książka autorki, jaką miałam przyjemność przeczytać i zdecydowanie mogę powiedzieć, że najlepsza.

KARUZELA

Karuzela  |  22.03.2017  |  ksiazkowe-wyznania.blogspot.com

Styl pisania, dynamika akcji oraz liczne dialogi powodują, że czyta się tą książkę w bardzo szybkim tempie. [...] Nie ma możliwości abym tą książkę oceniła inaczej 10/10.

KARUZELA

Karuzela  |  21.03.2017  |  Izunia Raszka

Po pierwsze, bohaterowie. Są świetnie wykreowani, interesujący, uzupełniają się wzajemnie. O to właśnie chodzi. [...] Po drugie, fabuła. Nie chcę nikomu zdradzać tu szczegółów, jednak powiem, że dla mnie to prawdziwy rollercoaster.

KARUZELA

Karuzela  |  01.03.2017  |  katarzynastec.wordpress.com

Autorka podjęła się trudnego zadania, bo ukazanie palety uczuć w obliczu dramatu nie należy do łatwych. Ubranie tego w słowa tak, by całość była wiarygodna, wymaga więc nie tylko dobrego warsztatu, ale też dużej dozy empatii. I to wszystko jest odczuwalne podczas lektury „Karuzeli”

KARUZELA

Karuzela  |  26.02.2017  |  recenzjeknigoholiczki.blogspot.com

Jestem "zła" na autorkę, że tak szybko się skończyło. W tym przypadku sześćset stron to "pestka", tyle co nic. Z przyjemnością sięgnęłabym po kontynuację i przeczytała o dalszych losach jej rodziny i przyjaciół. Polubiłam ich

KARUZELA

Karuzela  |  24.02.2017  |  ksiazkolubna.blogspot.com

Chociaż tragiczna w swoim przesłaniu, książka Agnieszki Lis niesie również nadzieję. Pokazuje miłość. Nie taką, która przejawia się w nieokiełznanych porywach serca, lecz spokojną, dojrzałą, zdolną do poświęceń. Miłość bezwarunkową, która znaczy dużo więcej

KARUZELA

Karuzela  |  20.02.2017  |  przeczytanki-czekolada.blogspot.com

Bardzo się cieszę, że mogłam przeczytać tę powieść i poczuć te wszystkie odcienie uczuć.
Zostanie ona w mojej pamięci i sercu na długo, wraz z jej autorką, którą miałam ogromną przyjemność poznać osobiście i poprowadzić z nią spotkanie w swojej księgarni

KARUZELA

Karuzela  |  15.02.2017  |  wypisz-wymaaaluj.blogspot.com

Ta książka to skarb. [...] Trzeba to po prostu przeczytać

KARUZELA

Karuzela  |  12.02.2017  |  krainaksiazkazwana.blogspot.ie

Trud włożonej pracy owocuje fantastyczną powieścią, której nie chce się odłożyć na półkę, nie chce się o niej zapomnieć.

KARUZELA

Karuzela  |  07.02.2017  |  kobiecerecenzje365.blogspot.com

"Karuzela" to niezwykła, bardzo dobrze napisana powieść obyczajowa. Po przeczytaniu opisu na okładce książki mogłam się domyślić co za chwilę mnie czeka. Jednak autorka w taki sposób zbudowała napięcie, że pierwsze sto stron pochłonęłam "na wdechu", w oczekiwaniu na to, co niestety musiało nadejść. Zarówno styl, jak i język Agnieszki Lis bardzo przypadły mi do gustu. Właściwie cała książka od strony technicznej jest moim zdaniem idealna, po prostu nie ma, do czego się "przyczepić", więc nie będę się na ten temat rozwodzić.

KARUZELA

Karuzela  |  06.02.2017  |  subiektywnieoksiazkach.pl

"Nie wstydzę się tego, że najnowsza powieść Agnieszki Lis wzbudziła we mnie tyle pokładów wzruszeń..."

KARUZELA

Karuzela  |  05.02.2017  |  naczytane.blogspot.com

"... autorka dobrze wie, że życie nie wygląda tak, jak w książkach Picoult czy Chamberlain."

KARUZELA

Karuzela  |  04.02.2017  |  maasonpl.blogspot.com

Nie rozumiem dlaczego tak mało osób czytających książki sięga po polskie tytuły skoro mamy tylu uzdolnionych autorów i u mnie na miejscu pierwszym jest między innymi pani Agnieszka Lis.

KARUZELA

Karuzela  |  03.02.2017  |  lubimyczytac.pl

Dla mnie to najlepsza książka stycznia, którą miałam okazję przeczytać w Nowym Roku.

KARUZELA

Karuzela  |  02.02.2017  |  ksiazkiweterze.pl

Sięgnijcie po tę książkę, która jest poruszająca, refleksyjna, pełna dojrzewających bądź gasnących emocji, by kolejny raz podjąć próbę zatrzymania szaleńczej prędkości na karuzeli pędu życia.

RECENZJA KARUZELA portalu KSIĄŻKA ZAMIAST KWIATKA

Karuzela  |  01.02.2017  |  facebook.com

Książka-ostrzeżenie i książka-nadzieja.
Mnie Agnieszka Lis zachwyciła.

Karuzela

Karuzela  |  31.01.2017  |  jar-of-books.blogspot.com

„Karuzela” to cudowna książka, w każdym możliwym aspekcie. Pęka od namiaru emocji – smutku, nostalgii, niekiedy nawet złości, radości i dumy z postawy niektórych bohaterów. To historia, która przenika do krwi. Przeczytałam ją z bijącym sercem, a to chyba najważniejsze przy tego typu literaturze. Polecam z czystym sumieniem i czekam na więcej!

Karuzela

Karuzela  |  30.01.2017  |  przystanekszczescia.blogspot.com

To poruszająca książka, w której interesujące są wszystkie wątki, a (prawie) każda postać zdaje się ożywać pod piórem autorki. I to zakończenie! Miażdżące serce i zapierające dech w piersiach.

Karuzela

Karuzela  |  29.01.2017  |  prawieblogoksiazkach.blogspot.com

"Karuzela" skłania do myślenia. Daje "popalić" w trakcie czytania, a po zakończeniu lektury długo siedzi w głowie. A to lubię.

Karuzela

Karuzela  |  28.01.2017  |  ksiazkowyswiatmoniki.blogspot.com

Podsumowując „Karuzela” to powieść, która na długo pozostanie w mojej pamięci. Jest to historia, o której nie sposób nie myśleć.

Karuzela

Karuzela  |  27.01.2017  |  zaczytanaksiazholiczka.blogspot.com

Ja zakochałam się w tej książce i przyznam się, że mam ochotę przeczytać ją jeszcze raz . To książka , która z pewnością zagości długo w mojej pamięci .

Karuzela

Karuzela  |  26.01.2017  |  cyrysia.blogspot.com

Podsumowując:
"Karuzela", to jedna z lepszych powieści obyczajowych, jakie miałam dotychczas przyjemność poznać.

Karuzela

Karuzela  |  25.01.2017  |  kto-czyta-nie-pyta.blog.pl

Gorąco polecam tę lekturę, jednak uprzedzam o karuzeli przeżyć, które na pewno Wami zawładną.

Karuzela

Karuzela  |  24.01.2017  |  martamrowiec.pl

Karuzela to mądra i wzruszająca historia, która zmusza do zatrzymania, przewartościowania pewnych spraw i spojrzenia na swoje życie.
Agnieszka Lis napisała książkę, która na długo pozostaje w czytelniku.

Karuzela

Karuzela  |  23.01.2017  |  cudownyswiatksiazek3.blogspot.com

Ta powieść zbudowana jest głównie z dialogów, a Agnieszka Lis okazuje się ich mistrzynią. Kreśli je wzorowo i tym samym uwierzytelnia przekaz i wydźwięk tego tytułu. Najmocniejszym autem książki jest zakończenie. Trudno mi znaleźć słowa, by je ocenić, ale dodam, że takiego finału powieści obyczajowej jeszcze nie czytałam.

Karuzela

Karuzela  |  22.01.2017  |  granice.pl

Ogrom wrażeń jakie wywarła na mnie ta książka jest po prostu piorunujący... To pozycja w całej swej kompozycji znakomita!!!

Karuzela

Karuzela  |  21.01.2017  |  booksmyloveblog.blogspot.com

Tytuł książki jest przewrotny, niejednoznaczny ale wydaje mi się, że adekwatny do treści. Bo czyż nasze życie czasem nie pędzi, jak w karuzeli, bez trzymanki z dużą prędkością, a z drugiej strony, jak już wyhamuje to nagle i gwałtownie i przez dłuższy czas po zatrzymaniu może się nam kręcić w głowie?

Karuzela

Karuzela  |  11.01.2017  |  dominika-szalomska.blogspot.com

Mam nadzieję, że przekonałam was do książki, bo warto, przedstawia niesamowitą historię o życiu, o zmianach i walce z samym sobą.
Moja ocena to 9/10